Testen/onderzoeken Android Apps in Eclipse

Gisteren werd ik ontvangen door mijn stagementor waarna ik een rondleiding kreeg en kon kennismaken met mijn collega’s waarmee ik 13 weken zal samen werken. Allereerst kreeg ik een kennismaking met het bedrijf, daarin leerde ik de verschillende applicaties kennen die het bedrijf in het verleden heeft gemaakt en hoe het bedrijf is opgericht (http://lamosca.be). Ook kreeg ik een uitleg over de werkwijze van het bedrijf, met welke programma’s het bedrijf werkt alsook hoe de projecten worden opgeslagen of hoe ervoor gezorgd wordt dat het bedrijf in een team kan samen werken.

Allereerst kreeg ik de uitleg over de Netwerk HDD van het bedrijf, waar de lopende projecten opstaan alsook projecten die in het archief zitten. Het bedrijf maakt ook gebruik van BitBucket, dit is een hosting site die het mogelijk maakt om alle code op te “pushen” zodat het zo mogelijk is dat alle collega’s van het bedrijf aan de code kunnen werken. Dit is te vergelijken met GitHub, die ik op mijn hogeschool reeds gebruikte voor bepaalde projecten. Het bedrijf is ook voorzien van een WiKi, waar alle interessante gegevens opstaan van het bedrijf, bijvoorbeeld hoe het bedrijf ontstaan is, welke programmeer-methodes het bedrijf gebruikt (bijvoorbeeld afkortingen bij het programmeren), belangrijke telefoonnummers van het bedrijf, welke toestellen het bedrijf gebruikt, ….
En als laatste maakt het bedrijf gebruik van  ZoHo, op deze website kan men een weergave zien van de lopende projecten, wat de huidige situatie is van het project… Men kan zien welke collega’s aan het project werken en bijvoorbeeld de verschillende sprints die horen bij het project, welke deeltaak er moet af zijn tegen een bepaalde datum. Dit is te vergelijken met de Team Foundation Server die ik leerde kennen in het vak Kwaliteitskunde vorig semester in mijn opleiding.

Daarna kreeg ik uitleg over het project die ik moet maken tijdens mijn stage, het zal een applicatie worden die het mogelijk maakt voor de gebruiker dat hij kan controleren of zijn toestel de nodige specificaties bezit om andere spellen van het bedrijf te spelen. Zoals controle of er 3G/2G signaal aanwezig is, controleren of er een GPS sensor aanwezig is, opvragen van de beschikbare schijfruimte op het toestel, ….

In de namiddag van de eerste dag leerde ik kennis maken met de Eclipse + ADT omgeving om zo te leren hoe men een Android app maakt, grotendeels heb ik gebruik gemaakt van de Android Developer site, om zo de eerste stappen te zetten om een test applicatie te maken.

Vandaag maakte ik een kleine testapp die het mogelijk maakt om al enkele checks te doen of het toestel bepaalde specificaties bezit, zonder gebruik te maken van de code die het bedrijf op de Network HDD staan heeft. Dit was een simpele app met enkele knoppen, achter elke knop zat er een controle of er een bepaalde specificatie op het toestel stond.

Later op de dag leerde ik werken met het programma SourceTree, dit programma maakt het mogelijk om connectie te maken met BitBucket, om zo de nodige bibliotheken van het bedrijf te “clonen” enzo de bestanden op mijn schijf te plaatsen. Waarna ik deze importeerde in mijn workspace zodat het mogelijk zal zijn om deze te gebruiken in mijn project. Waarna ik kennis maakte met de methodes en de klassen die ik zal kunnen gebruiken in mijn project. Morgen zal de implementatie hiervan op het programma staan.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s