Website La Mosca Device Tester

Deze week was het de bedoeling de beginstappen te zetten voor de website die alle gegevens bundelt van de 3 applicaties.
Na overleg met mijn stagementor zal de website gemaakt worden in PHP en ik zal gebruik maken van het Symfony framework die ik heb aangeleerd in mijn tweede jaar in mijn opleiding.

Eerst en vooral waren het de bekende programma’s die ik moest downloaden en installeren voor het maken van een website door middel van het Symfony Framework.
Enkel en alleen had ik dit nog niet voor een Mac OS X besturingssysteem gedaan. Vroeger gebruikte ik op Windows het programma WAMP om een MySQL server te virtualiseren en om
de PHP website lokaal te kunnen testen en draaien. Voor Mac OS X bestaat er MAMP en is te downloaden in gratis en niet gratis versie.
Na het installeren hiervan kon ik ook de bekende MySQL Workbench downloaden en deze installeren op mijn laptop waarna ik een dump van enkele testdata kon importeren die ik
had verkregen van de testserver van La Mosca. Daarna installeerde ik Netbeans om het PHP project te maken waarna ik met composer install het Symfony pakket kon downloaden.

De website zal zo worden opgebouwd dat men een overzichtspagina heeft voor de Android native testen, een pagina voor de iOS native testen en een pagina voor de Unity testen.
Waarna men op deze pagina kan doorklikken naar de detailpagina van het desbetreffende toestel, op deze pagina moet het mogelijk zijn om de meetgegevens van de applicatie weer te geven.
Het zou mooi zijn om de gegevens van de Unity applicatie (het aantal Frames Per Seconds) weer te geven in een grafiek.
Hiervoor zijn er enkele handige Javascript open source projecten voor, de beste vond ik Char JS waar men gemakkelijk in Javascipt de gegevens voor de x en y as kan implementeren.
Het moet ook mogelijk zijn op de detailpagina om eventueel andere testen van éénzelfe toestel of éénzelfe type toestel te bekijken.
Alsook moet er een soort ranking zijn waar men kan zien hoe goed het desbetreffende toestel scoort ten opzichte van andere toestellen (voor de testen in Unity).

Deze week heb ik ook La Mosca geassisteerd bij het oplossen van serverproblemen. Vorig weekend had er een klant problemen bij het spelen van een citygame en het was de webserver die het begaf en crashte. Samen met college Jelle gingen we op zoek tussen de verschillende logs in de Event Viewer van de Windows Server 2012 wat er de oorzaak was van het probleem. We hebben niet direct een oorzaak hierin gevonden en we hebben dan in de broncode gekeken of alle MySQL connecties werden gesloten. Waarna we nog steeds geen fout vonden alsook heel de week hebben we geen pieken gezien van dat de server teveel geheugen verbruikte. We zullen dit opvolgen volgende week en zien of het nogmaals voorvalt. Alsook was er een probleem met het gamecenter van La Mosca dat deze het op een bepaald moment begaf, als oplossing hebben we hiervoor een nieuwe application pool gemaakt en deze website hieraan toegekend.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s