Afwerking website + YouTube uploader

Deze week heb ik de website afgewerkt waar het nu mogelijk is om verschillende toestellen met elkaar te vergelijken.
De website telt nu 3 hoofdpagina’s, 1 pagina waar men een overzicht krijgt van de Android native testen, 1 voor de iOS native testen en 1 voor de Unity benchmark testen.
1
Op deze overzicht pagina’s is het mogelijk om op een toestel te klikken en de detailpagina van het toestel te openen.
Bij een Benchmark Unity detailpagina zal er ook een grafiek weergegeven worden met het aantal FPS van dit toestel.

2Bij elke test (Unity, Android Native of iOS native test) is er nu ook een vergelijkingspagina waar men gemakkelijk 3 toestellen met elkaar kan vergelijken.
Terug is het mogelijk om bij een Benchmark Unity test een grafiek weer te geven met de testen van de 3 verschillende toestellen.
3
Deze website is op de testserver van La Mosca geplaatst waar men eerst moet inloggen met een gebruikersnaam en wachtwoord voor men toegang krijgt tot de website. De website wordt op een ander moment besproken met het La Mosca team zodat er opmerkingen of suggesties gemaakt kunnen worden.

La Mosca is vandaag de dag bezig met het spel Cityjam voor het bedrijf MEDIALAAN. Dit is een citygame die men kan spelen met verschillende spelers en met verschillende teams. Men moet verschillende opdrachten uitvoeren op bepaalde punten op een kaart om zoveel mogelijk punten te scoren.
In het begin van het spel worden foto’s getrokken van de spelers en tijdens het spel worden deze foto’s gebruikt om een filmpje weer te gegeven, met personages die worden ingevuld met de foto’s van de spelers. Deze foto’s worden ook doorgestuurd naar de La Mosca server.

Het is mijn opdracht om aan de hand van deze foto’s aan Java programma te schrijven die het mogelijk maakt om een filmpje te maken van deze foto’s, om deze daarna automatisch door te sturen naar de servers van YouTube en daarna aan de hand van de e-mailadressen van de spelers te melden, dat deze spelers het filmpje kunnen bekijken op een bepaalde YouTube link. Het is de bedoeling dat elke nacht automatisch op de servers van La Mosca wordt gecontroleerd of er mensen de dag ervoor het spel gespeeld hebben en dat hierna automatisch de filmpjes worden gemaakt. Het stappenplan van het programma ziet er als volgt uit:

1) Controle in databank of er mensen het Cityjam gespeeld hebben waarna de data van de spelers wordt opgehaald (foto’s, e-mailadres, teamnaam,…)
2) Er wordt een unieke map aangemaakt voor het team aan de hand van de verschillende parameters van de teams/spelers waarna de foto’s van de spelers hierin worden geplaatst
3) Daarna wordt aan de hand van deze foto’s van de spelers, nieuwe afbeeldingen gemaakt doormiddel van een jar die wordt gemaakt door een college van La Mosca. Deze afbeeldingen zullen het filmpje voorstellen.
4) De afbeeldingen die in stap 3 gemaakt werden moeten achter elkaar geplaatst worden en geconverteerd worden naar een videoformaat. Hier moet het ook mogelijk zijn om muziek achter het filmpje te plaatsen. Dit filmpje wordt opgeslagen in de map die aangemaakt is in stap 2.
5) Als het filmpje gemaakt is zal het filmpje doormiddel van de YouTube API geüpload worden naar de YouTube serves.
6) Men krijgt in stap 5 van YouTube een link terug waarna er een e-mailbericht kan worden opgesteld naar de speler die de speler verwittigd dat hij/zij het filmpje kan bekijken doormiddel van de YouTube link.

YouTube heeft een Java API waar het mogelijk is om een filmpje door te sturen in een Java programma: https://developers.google.com/youtube/v3/ Alsook bestaat er een open source project die het mogelijk maakt om verschillende afbeeldingen na elkaar te plaatsen en hier een filmpje te maken met als .mov extensie: https://code.google.com/p/jpegs2movie/

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s