YouTube Uploader

Deze week was het de opdracht om de YouTube uploader te maken.
Het is de bedoeling dat er een een .jar (Java programma) wordt gemaakt die ’s nachts op de server van La Mosca automatisch draait en eerst bekijkt of er teams de dag voordien het spel “Cityjam” van MEDIALAAN hebben gespeeld.
De gegevens van alle teams die gespeeld hebben worden opgehaald, dit is de teamnaam, de e-mailadressen van de spelers, de fotonamen, de muziekgenre die tijdens het spel werd gekozen, etc…

Deze gegevens worden opgeslagen in een Team object die allemaal op een ArrayList geplaatst worden.
Daarna wordt deze ArrayList doorlopen en wordt team per team het volgende stappenplan doorlopen:
Eerst en vooral worden de foto’s van alle spelers gedownload en in een map geplaatst, met deze foto’s wordt doormiddel van een jar (die nog moet gemaakt worden door een andere collega van La Mosca)
een 100+tal afbeeldingen gemaakt die het filmpje zullen voorstellen.
Hierna worden deze afbeeldingen na elkaar geplaatst (FPS kan worden ingesteld) en wordt dit filmpje weggeschreven naar een .mov formaat. Dit wordt gedaan doormiddel van de JPEGS2MOVIE bibliotheek.
Hierna wordt het geluid achter het filmpje geplaatst, de speler had tijdens het spel een keuze tussen 4 muziekgenres. De muziek wordt achter het filmpje geplaatst doormiddel van FFmpeg, dit een een .exe die gedraaid kan worden
op de cmd line. In Java is het ook mogelijk om een cmd commando uit te voeren, hiervan zijn verschillende bronnen terug te vinden op het internet, zoals op Stackoverflow.

Nadat de filmpjes aangemaakt zijn wordt de ArrayList opnieuw doorlopen en wordt elke filmpje geüpload naar de YouTube servers doormiddel van de Google YouTube API.
Na het uploaden van dit filmpje wordt de link van het filmpje door gemaild naar alle spelers van het team doormiddel van het e-mail sjabloon van La Mosca.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s