Codecrackers media pagina

Deze week was het mijn opdracht om een Codecrackers media pagina te maken.
Codecrackers is één van de citygames van La Mosca die binnenkort op de markt komt met een nieuwe versie van het spel.
Het spel wordt gespeeld met verschillende teams en de opdracht is doormiddel van tips (op verschillende locaties op de kaart) een eindlocatie te vinden.
Het was al mogelijk om tijdens het spel (live) doormiddel van een sitepagina de teams te kunnen volgen op een kaart en tijdens het spel ook de parameters van het toestel op te vragen (bijvoorbeeld: batterij status),
ook is het mogelijk om real-time berichten te versturen naar de verschillende teams.

Het was mijn opdracht om hierop ook een media-pagina te genereren waar de teams na het spelen van het spel, doormiddel van een website, de punten/groepsfoto’s kunnen herbekijken van hun spel.
Alsook moet het mogelijk zijn om een “replay” van het spel te kunnen weergeven op een wegenkaart.
Zo moet het mogelijk zijn om doormiddel van een “slider” door het spel te wandelen, om zo te kunnen zien wat de locaties waren van de teams op dat gekozen moment.
Alsook moet het mogelijk zijn om de snelheid in te stellen, om zo heel snel of heel traag het spelverloop te kunnen herbekijken, waar de teams hebben gelopen op de kaart.
De pagina wordt geschreven in PHP doormiddel van het Doctrine framework.
Doormiddel van het Doctrine framework wordt alle data opgehaald van de MySQL databank (alle huidige locaties van de teams, de ‘hint’punten op de kaart, …).
Deze informatie wordt doormiddel van JSON doorgestuurd naar de Javascript van de pagina, deze zorgt ervoor dat de data zal gebruikt kunnen worden op de wegenkaart.

Deze week was het ook mijn taak om het spel Cityjam te testen op eventuele bugs, omdat het spel de maandag daarop werd voorgesteld op een persconferentie in Brugge van Jim TV voor MEDIALAAN.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s