Vervolg Codecrackers + Facebook share plugin

codecrackersDeze week heb ik verder gewerkt aan de Codecrackers Media Pagina.
Eerst en vooral werd in het begin van deze week getest of de replay pagina wel werkt 200% werkt op andere browsers,
hierbij werd gezien dat Chrome ‘gemakkelijker’ om gaat met timestamps die niet via de regel zijn geschreven bij Javascript.
Bij Firefox is het dan zo, als men een klein beetje afwijkt van de ‘norm’ om een timestamp in Javascript te definiëren, dat dit de Javascript website volledig kan laten crashen. Daarmee moest ik elke regel code waar ik een nieuwe datum aanmaakte in Javascript (var date = new Date(timestamp);) controleren als dit in het juiste formaat werd geprogrameerd.
Na het herzien van de code werkte de replay pagina op Chrome en Firefox.

De meeste gevreesde browser was Internet Explorer, wat ook het geval was, want de replay pagina werkte niet op Internet Explorer.
Bij Chrome en Firefox was het zo, als men de methode aanroept op de Slider te verplaatsen dat automatisch ook 3 seconden werd opgeteld, bij Internet Explorer was dit niet het geval. Daarmee moest ik in mijn update(); methode (waar ik telkens nieuwe informatie ophaal om bijvoorbeeld de spelers op de kaart te laten verplaatsen), enkel voor Internet Explorer 3 seconden optellen bij de tijd. Dus eigenlijk zit er in mijn code, een kleine IE hack, die enkel geschreven is voor de browser van Internet Explorer.

Het is ook bedoeling, voor men op de replay pagina klikt, dat men een overzicht krijgt van de teams die gespeeld hebben, met daarbij vermeld wanneer de teams de eindlocatie hebben gevonden met daarbij hun foto. Er werd ook gevraagd om een ‘Facebook share’ knop bij de foto te plaatsen. Als de speler op een foto klikt moet deze doormiddel van de Facebook PHP API gedeeld worden op Facebook. Er moet een kleine reclame voor La Mosca bij de omschrijving komen van de foto, alsook moet er een reclamebanner van “Codecrackers” bovenaan de foto geplaatst worden. Dit is gelukt, maar deze Facebook API kan ik enkel gebruiken met mijn User ID aangezien ik nog een aanvraag moet indienen bij Facebook om deze pagina werkzaam te maken voor alle Facebook gebruikers. Een voorbeeld van de mediapagina kan men terugvinden in de afbeelding die te vinden is bij deze post. Volgende week zal ik kijken hoe ik door middel van een encryptie mee te geven met een link, zodat het niet mogelijk is dat men bijvoorbeeld spellen kan bekijken van andere spelers.

Advertenties

One comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s